13 October, 2009

bunian dari jambatan emas




aku tak tau
hanya ALLAH YG MAHA MENGETAHUI
anak kawan aku baru 5 tahun
dah cakap sensorang since umur 2 tahun
bila takder manusia lain keliling dia
dia start bersembang dengan 'BOYPREN" dia
punya syiok sembang lama giler
sampai org dok perati pun tak sedar


so apa lagi
aku pun suggest bwk g jumpa Doktor Miza
alaaaa.. adik aku punya kawan
dok kat Bandar Tasik Selatan
rerupanya mmg sah
si GEGIRL ni dah lama dok berkawan ngan anak raja bunian ni
BOYPREN ni rupanya curi jambatan emas bapak dia
bapak dia Raja Bunian
dapat hadiah Jambatan Emas .....x tau plak dari sapa

anak dia turun jumpa GEGIRL meniti melalui JAMBATAN EMAS ni
fuhhhhh...JAMBATAN EMAS weh !


BOYPREN ni pun kecik lagi gak
5 tahun baru...(dah pandai gatal nak ngorat anak orang)
dah terpikat nak main ngan GEGIRL dari dunia kita ni

SEDIH oOooooOOO
bila kena berpisah
aku tak dapat nak bayangkan
sekian lama bercinta ...

mungkin rezeki mak bapak gegirl
si gegirl masih dapat diselamatkan
itu pun lepas aku rekomen (muka jahat!!)

seram gak aku takut kena serangan balas dari BOYPREN si GEGIRL
kalo tak mmg GEGIRL akan hilang
yg mmg tak akan dapat dikesan

tapi aku percaya
ALLAH MAHA BERKUASA
ALLAH MAHA MENGETAHUI
SEGALA YG DI LANGIT DAN DI BUMI

GEGIRL pulih automatik lepas dipisahkan
BOYPREN kena sebat ngan bapak dia si RAJA BUNIAN (gamaknya lah )
dan......
Dr Miza semakin busy hasil dari marketing percuma dari aku
he he he

opsssssssssss....
citer SUMPAH BUNIAN kat TV3
korang tenguk laaaa
cam nak sama ngan citer anak kawan aku ni
kisah benar tau yg aku citer ni!!
tak caya ......jom kita panggil bapak si BOYPREN tuh !!!



7 comments:

aNIe said...

Kita wajib percaya bahawa Allah juga mencipta makkluk lain dari manusia menduduki bumi ini...

Akak suka tgk citer Sumpah Bunian tu...ada masa kelakar...dlm certia tu...puteri bunian yang hilang dari dunia dia...terlalu cinta dia pada Adam..

Anonymous said...

Mimi..kelas betul this entry..entry lain pun

-IJA QATAR-

ummu_hanis said...

anak saya penah kene gak. bawak gi mandi ais kat satu tempat tu. pastu selalu sergah die biler die start senyum sensorang. biler die dah senyom tu agaknye kawan die dah dtg la tu. tp die tak pernah nak bgtau kisah benarnye. sekarang dah ok dah.

DatinDiaries said...

hi..

suka baca blog yg senantiasa ikhlas dan direct je ..betul tak..hehhee..

weh lama weh sunyi..bila kita nak jumpa lagi nih

zino said...

cerita bunyian ni zaman kecik2 je dulu biasa dengar.. tak sangka masih ada di zaman moden ni..

mother of two said...

emm.. mmg ada kebenaranya..ada juga makhluk Allah dari dunia lain kan.. mmg seriau juga yer.. buat2 dah berkenan smpi ke besar mau ikut balik

Zareda Norman said...

seriyes scary tau...