10 May, 2010

diabetis keton acidasis & DENGGI FEVER






























muka bengkak
kekuningan
hati bengkak
sebab batuk..kena phenumonia pulak
2 tangan dengan 3 drip air ntah apa aku tak tahu
3 hari kena fever temperature 39-40
aku tak tidur 2 hari
bengang kat NYAMUK !!
ramai yg melawat aku ...TQ so much
ramai yg doakan aku..TQ VERY VERY MUCH
selepas 10 hari ..admitted balik 2 hari ...
akhirnya aku dapat jumpa anak anak dan suami terchenta
anak2 tak dapat masuk hospital sebab wad aku wad denggi n H1N1
alhamdulillah ....aku kembali ke rumah dengan GUMBIRA nyerrr


8 comments:

Kak anie said...

Vimmi...baru tau vimmi tak sihat...alhamdulillah dah sembuh...semoga vimmi akan sembuh sepenuhnya seperti sedia kala...

Take Care...

nj said...

Salam

Saya suka baca blog akak ni. Selalu juga menunggu entri terkini. Semoga akak segera sembuh dan pulih ye.

Bagus si Kuza tu ingat kawan lama dia.... :)

♥cybermummy♥ said...

semoga bertambah-tambah sihat hendaknya .

Zareda Norman said...

get well soon...

DatinDiaries said...

baru je tgk kat blog ...

apa2 pun semoga u sihat seperti biasa ye..rajin2 makan ubat cam selalu..dan banyakkan bersabar dgn dugaannya.

kalau saya dapat tahu awal2 dan kebetulan ada kat kl..pasti saya pegi jumpa awk...dah lama tak jumpa nih...kim salam kat chef kita tu dan anak2 ye

"MULAN" said...

get well soon & take care vimmy..!!

Anonymous said...

untuk acidosi issue minum beetroot juice. cara ambil sebiji beetroot mentah ada dijual dipasar. kemudian kupas kulit, potong setengah atau suku amik suku, seketul icatau dua, minum terus jgn tunggu2.
buat ni pagi hari buat selang sehari kalau kena hypo. kalau minum ni make sure makan dan minum seperti biasa.
kalau nak kuat sikit amik setengah blend buat jus.
baki tadi simpand flm freezer. kmudian esok blend je beku beku terus minum. kenapa letak ice? sbb tak rasa apa apa bila minum sejuk.
kupas dan potong siap siap letak dlm freezer.
jgn lupa minum terus dan rajin minum air suam.

PINATBATE said...

Salam..
semuga cepat sihat Vimmy..sabar selalu dan jangan putus berdoa..