05 September, 2008

Anak2 Yatim Nurul Qanaah


Rumah Kebajikan Nurul Qanaah 

34a 34 b Jln 10 , Taman batu Off Tmn Greenwood 68100 Batu Caves Selangor.

Kalau ada duit lebih , nak jer aku belaja bebudak tuh makan AIS KACANG bebila!!

Esok aku kembali busy dari pagi. Buka puasa esok kat Rumah Anak Yatim Nurul Qanaah Gombak KL. Aku & Chik masak utk satu production company ni. Makan utk 60 org. Menu banyak jugak.Dengan harga yg aku bg tuh mmg tak ada apa , tapi demi saham akhirat aku gagahkan jugak. Memula mmg aku & ChefFarid yg handle , tetapi dek fully booked buffet kat Putra KL tuh so aku & Chik yg buat.  Menu malam esok

Kari Ayam Kentang  

Keli Goreng Sambal Hijau

Sambal Tumis Ikan Bilis Petai 

Sayur Campur

Ikan Masin

UlamUlaman Sambal Belacan

MeeHoon Singapore (sponsor) 

Kek Secret Recipe 6 biji ( sponsor)

Kurma 

Agar2 Santan Kemeyan

Bubur Kacang Durian

RM 10.00 satu kepala 

Aku minta adik aku Suraya & kwn dia ANA utk sponsor 6 biji kek Secret Recipe / MeeHoon Singapore / dan apa2 yg dorang nak sedekah malam esok. Khemah si Farah Sunshine yg uruskan.

Rumah anak yatim Nurul Qanaah ni ada 25 org jer anak yatim. Rumah atas kedai 3 tingkat. ErMMm...daif sikit. Taklah semewah rumah anak yatim yg lain. Sayu hati aku masa g tengok bebudak tuh semalam. Aku g sebab nak tengok kat mana nak hidang makanan. Mmg tak boleh hidang kat tempat tinggal dorang sebab sempit giler. Ruang solat aku tak nak ganggu. Keputusan aku suruh orang yg tukang sponsor sewa khemah jer. 

Dah 3 hari aku DEMAM. Masa nak kencing , GINJAL aku rasa sakit sikit. GULA level hanya OK bila dah nak bukak poser. Border line je. Semalam dari aku makan pukul 1.00am (sebab tak larat bukak poser mkn bebanyak) sampai sekarang pukul 1.00pm ,level gula aku 12.5. Aku rasa tinggi sebab aku demam.

Walaupun demam aku kena gagahkan juga bawak diri. Pepagi masak utk anak2. Suapkan semua sekali senang cerita. Kain baju aku tak larat nak jemur. Hari ni aku masak SINGGANG IKAN TONGKOL je. Petang nnt baru nak goreng jer BAYAM indian style. Semalam aku buat DADIH LAICI ada balance lagi 4 container. Hari ni tekak aku teringin nak makan KARIPAP yg sebesar PIZZA. Kena g carik kat Desa Pandan.

aku cam rasa nk kena g HUKM jugak hari ni. Kepala aku semakin pening ......pernafasan aku selow selow aku tarik. Nak jalan2 dlm rumah aku tak larat. Tapi kalo aku g , sure kena tahan. Anak aku sapa nak jaga? MAK aku sebok dgn moreh kat Ipoh. Kalo ada org meninggal ,MAK kena balik Ipoh. Chef Farid busy sampai raya. Pastuh aku camner ??? Ntah laaaaaaaaaaaa.

3 comments:

MULAN said...

salam... kesiannya u.. kalau dekat boleh kita tolong...

get well soon.. take care..

alang said...

V, seorang wanita yang bersemangat cekal.

suraya,lia,aya said...

syukur kpd allah dan kami akan terus membantu nurul qanaah hgga dapat bina rumah yg sesuai.walaupun beribu hinaan kami terima kami akan cuba buat yg terbaik.insani al qayum...