17 September, 2008

lahai...demam la pulak


lepas kena hypo , aku terus demam sampai ke hari ini. Kepala aku pening berdenyut2. Anak2 pun demam panas jugak. Semua anak aku demam dengan ulcer dalam mulut. Merengek2 siang malam.Sapu jel ulcer dilapnya balik. Masak bubur nasi dah 2 hari. Suap semangkuk kongsi 3 org pun tak habis. Aku sakit mulut jugak, geraham aku bengkak. Nak sapu jel ulcer jugak ker ? Sejak demam ni gula aku naik mendadak. Walaupun aku berpuasa , gula level masa tengahari 15.6. Nak injek bebanyak aku dah tak berani. Lepas sahur injek sikit dalam 15unit jer.Metformin sebijik. Doktor warning aku supaya tidak perlu berpuasa kalo gula aku dropped teruk lagi, tapi katanya pulak , puasa bagus kalo gula aku tinggi. Lahai...lahai...kenkadang konpius aku! 

Pagi ni aku dah menjerit2 marah kat ChefFarid. Dah la semalam tak tidur , anak2 merengek2 tak tidur sampai pagi , pastuh pagi ni dia kelam kabut nak g kerja cepat plak ada last minit lunch utk bangsa asing. Aku apa lagi dengan kepala pening terus menjerit cakap aku tak sanggup jaga anak semua demam & ubat yg baru amik tuh dah nak habis. Ain tak g sekolah hari ni sebab kena jaga aku! Anak2 at last ChefFarid bwk g klinik semula amik ubat baru. Dapat lagi jel ulcer dua kotak.

Hari ni mmg puasa aku tak dapat pahala.Pepagi dah menjerit kat suami terchenta. Mcm biasa ChefFarid tak pernah menjawab kalo aku tgh mengamuk. Dia diam jer , siapkan anak2 terus keluar g klinik. Pukul 11am agaknya tadi baru dia masuk kerja. Dah la hari2 masuk keja seawal 7.30am , balik plak mesti 10pm. Kalau ada OT aku tak kisah , kira sebab dia management kena tunggu sampai function selesai. Kalaulah gaji tuh 4 or 5 ribu tak kisah.Nama jer HeadChef , tapi gaji adalah seciput. Aku tau sekurang2nya da gak duit makan , tapi kalo dah ambil masa2 dgn keluarga hari2 sapa tak bengang.DatukSyukur owner hotel pulak janji tinggal janji. Nak jer aku suruh ChefFarid renti keja g balik TabungHaji keja kat Mekah. Iskk...aku plak yg naya sensorang kat sini!  Esok lusa dah gaji & bonus , berapa sen lah agaknya dapat duit raya anak2 aku.

ChefFarid balik malam nanti harus aku mintak ampun kat dia. Buatnya aku or dia tak panjang umur , tak sempat mintak ampun...adussss.

Badan aku and semua tulang temulang aku sakit sangat.Nak solat isyraq/dhuha pun tak berdaya. Dari malam tadi aku pun sama cam anak2 aku tak boleh nak tidor. Kesian ChefFarid...jaga 3 anak and isteri sepanjang malam. Masa sahur tadi aku tgk dia makan pun mcm tak berdaya je. Tapi 2 pinggan jugak nasi langsai.

Apa2 pun , aku mmg berdosa pada suami aku hari ni , dah semoga suami aku selamat balik dari kerja malam nanti dan aku sempatlah minta ampun kat dia.Dan juga semoga dia akan maafkan aku. Bulan ramadhan ni kalo kita saling memaafkan banyak pahalanya. Tengah dengar talk kat TV3 ni pasal memaafkan org lain di bulan ramadhan. Tak kira berapa byk dosa org lain kat kita , kalo kita maafkan besar sangat pahalanya. So marilah kita sesama saling memaafkan antara satu sama lain. Dan yg penting aku yg berdosa hari ni kat ChefFarid nak mintak maaf mlm ni! 

 

3 comments:

nordee said...

kalau marah..perempuan biasanya memang luar kawal sikit...tapi janganlah jerit ngan suami terchenta itewww...sian dia..hehe

nordee said...

i like wording kat atas tu....suka sangat-sangat..lagu 2 phat nye intro kan...wallah..menusuk kalbu

vimmiyasmin said...

nordee
thanks.mmg menusuk kalbu.sedalam2nya.