10 December, 2008

Aku mohon restu MU YA ALLAH..sepanjang hidupku


aku masih menguap.
opsss...aku tutup mulut tau.
Ahad bangun pukul 3am..ada catering birthday party.Letih giler weh! Rasa nak pengsan.
Isnin raya ..melepak dgn anak2 yg kecik2. Tengok TV dari pagi sampai malam.
Selasa aku tak masak langsung. Badan aku keletihan. So aku suruh ChefFarid call customer cakap ari ni tak masak.
Sure dorang bengang giler! Aku tak larat langsung nak masak. Badan mcm letih semacam.

Semalam aku bank in duit bg adik2 ipar. Wardina nak balik KL. Sampai 2 org pengiring.
Jeng Jeng Jeng...best oOoOO ada 2 org menyerah diri kat aku. Yg adik lelaki boleh tolong g Tesco (cuti semester break UiTM buat degree CS) Yg adik ipar pompuan bongsu bleh tolong masak (tak belajar lagi jaga papa dia)!! hahahaha!! Bestnya weh!

U Mobile aku punyalah bagus. Full bar hari2 aku bercuti ni! Cuti dari masak! he he he
So aku mmg dok melepak depan PC adn depan TV jer sepanjang masa ni.

Hari ni Wardina sampai dari Sg Siput !!! WachaAaaaA...aku kena masak nasik bebanyak!

Oh yer...ari tuh seminggu sebelum raya haji, aku amik turn jaga MOYANG dari JERANTUT. Dapatlah aku duit raya!! muahhahahahahahahaha! WAN aku ni mmg suka sedekah duit raya kat aku.Sepanjang tahun aku beraya plak tuh! Sayang WAN ! Sebelum raya WAN dah balik Kuantan sebab tak mo beraya kat umah aku.Tak BEST katanya! hehehehhe

Aku semakin merasakan betapa indah dunia ini sekarang. ALLAH selalu membantu aku sepanjang masa. Setiap kali aku berdoa , aku rasa aku benar2 berdepan dengan ALLAH yg MAHA AGUNG. Aku betul2 rasa KERDIL yg amat. Tersangat KECILnya aku ketika aku sujud dah ketika menadah tangan memohon padaNYA.

Memang aku banyak diduga tetapi selepas tiap2 dugaan aku aku hadapi itu , banyak pula REZEKi aku yg ditambahNYA. Syukur Ya ALLAH...hanya engkau yg aku sembah dan hanya padaMU aku meminta segala galanya...

Alhamdulillah Alhamdulillah Alhamdulillah

6 comments:

Chekgu BaniHassim said...

Selagi kite redha dan bersabar di atas ujianNya..
tak lupa utk mengingatiNya setiap mase di kala susah dan gembira..
InsyAllah...kite sentiasa di dalam lindungannya...

Salam kak, lame tak bertamu kat sini...

Neeza Shahril said...

Yeay!! buah hati pengarang jantung vimmy dah balik... sure bersemangat semula kan.. :)

ada temporary assistants lagi tu.. bestttttt... :))

MULAN said...

semoga sentiasa dimurahkan rezeki, dilimpahi kesihatan baik yang berkekalan..

Zareda Norman said...

wah si comel tu dah nak balik ek..

bersemangat nak masak sedap sedap kan..

aNIe said...

Salam Vimmy...

Salam aidil adha dari akak...semoga rezeki vimmy bertambah...Insyaallah...jika kita berusaha dan tak lupa pada NYA...DIA tidak akan melupakan kita...

heheheh...comel aje sikecik tu nangis...syian dia

xiiinam751 said...

Teringin nak merasa air tangan chef vimmiy......slurpp!!


Aruah nenek saya dulu selalu pesan, kalau nak masak untuk orang, mesti dengan 'roh'! Dan selalu berselawat dalam setiap prores masakan itu...