08 December, 2008

demam rindu si tembam WARDINA


malam tadi adik2 dari SgSiput beberapa kali buat missed call.
wardina demam panas dah 2 hari. demam rindu nak balik KL.
aku tak boleh langsung nak lelapkan mata. risau dan tetiba rasa mcm nak terbang balik Sg Siput.
rupanya daddy pun tak tenang.
call back to adik2 dan diberitau wardina dan telan paracetamol for kids.
yerlah..wardina badan jer besar 34kg tapi umur baru 6 tahun.

pepagi raya ni..lagilah aku menangis
called wardina ...dia aktif berlari sana sini ...tapi badan masih panas dan
makcik2 dia tak mo mandikan dia
puas aku terangkan kan adik2 yg wardina mesti kena bg mandi
sebab anak2 aku kalo demam senang nak kena TARIK
nauzubillah...jauhkanlah Ya Allah

hujan tak henti2 dari subuh tadi
pagi ni aku berkurung jer kat rumah
cheffarid pepagi dah kelam kabut g kerja
jiran bawah rumah..Kak Yah buat nasi minyak ayam masak merah
so aku bersarapan dipagi raya yg agak mewah
hua hua hua
kat umah aku ..ada laa KEK BUTTER beli kat Tesco

anak2 dah siap mandi..dah berbaju harian je
lepas sarapan..lepak depan TV tengok TV9 yg ada LIVE dari Masjid Terapung Puchong
sekejap2 aku bukak TV3....tgk berita sejam sekali LIVE dari Bukit Antabangsa

huhhh..lambat lagi ChefFarid balik kerja
aku rasa cam nak pegi Puduraya
beli tiket balik Ipoh and g amik Wardina
pastuh patah balik KL
huhuhuhuhuhuhuhuhuhu

bosan bosan bosan BERAYA AIDIL ADHA kat KL walaupun dah biasa beraya kat KL
sebab apa BOSAN
chenta hati aku tak der
sapa lagi kalo bukan
si WARDINA SOPHIELLEA QISTINA

7 comments:

Kujie said...

selamat hari raya aidiladha...huhuhu...tu baru berkorban jiwa raga..!

hujan sepanjang hari...keadaan berbalik pula...kat rumah kak jie meriah utk pertama kali sbb mak mertua dtg raya sini...so adik2 anak buah semua berkumpul...udahnya ujan..pakat dok berhimpit2 mcm anak ayam

vimmiyasmin said...

kak jie

nie pun berkurung dari tadi
nak g beli paper pun tak lepas
hujan tak renti renti
camner lah yerk org kat bkt antarabangsa tuh
sian kan

iskk iskkk
sure mcm anak ayam sejuk dok reramai!
best oOoOOO berkumpul ngan ahli keluarga reramai
umah saya 16hb ni padat mampat!!

Neeza Shahril said...

nape wardina duduk Ipoh vimmy? dia nak balik kampung ke?

neeza ni husband jauh.. kalau anak2 pun jauh, jawabnya berendam air mata je lah pagi raya..

cuma tahan sikit, kat sini tak terasa sangat rayanya.. kalau tidak, lama dah tangkap syahdu..

semoga warnina segera sembuh...

vimmiyasmin said...

neeza

first time nak beraya dgn makcik pakcik dia.
atok tak ada g mekah balik 16hb ni
kesian plak kat adik2 ipar yg 4 org bujang2 lagi tuh
tuh yg hantar wardina ari tuh
dari rumah mak saya(opah wardina) terus g umah papa cheffarid(atok wardina)
pastuh dah demam panas lak ...adussss
ni masih lagi kerisauan
esok kot adik ipar hantar balik KL naik bas
TQ so much...moga2 kuranglah demam dia hari ni!

lusia said...

Hi Friend,Very Nice Post and blog,i like your blog.AND VISIT TO MY BLOG AND DROP ME A COMMENT TOO.PLZ ADD MY BLOG IN YOUR BLOG ROLL.THANKS
http://www.googleadsensesystem.blogspot.com/
http://www.indianstamilmasalas.blogspot.com/
http://www.indianmasalamullu.blogspot

benludin said...

betui..kena mandikan anak kalau demam

pas tu selalu juga lapkan kepala n badan dgn kain basah..insyaAllah ok..

Chekgu BaniHassim said...

emak mane tak sygkan anaknye kan??
huhu..
lagi2 kalau dah jauh...lagilah rindu-an...
sabar kak...
tak larik gunung dikejar...hehe...