11 March, 2009

bersuamikan LELAKI LEMBOT ...



ERkKkK...japp jappp! SabO yer

Kasar sket story aku ni. Aku maleh nak ngengader tulih ABG or BUAHHATI or KEKANDA ..sebab aku rasa gambaran LAKI AKU ..lebih mengaku 100% yg aku sayang LAKI aku!

laki aku tak la kategori LEMBOT macam TauHu JepoN tuh ....cam SUTUN ke ...or cam LALANG yg ditiup angIn
tapi laki aku ..HATI nya LEMBoT yg amat. Jenis pendiam mengaDer ngadeR gitu...semua kesakitan dijiwa di pendam ...MEMENDAM ..dan TerenDam...rasanyalah kot!

aku bukan nak bangga dapat laki cam ni ....aku tau aku ngan laki aku ibarat LANGIT ngan BUMI
ibarat PINANG DIKAPAK KAPAK....ibarat JERING TUA ngan JERING MUDER
aku ITAM dia PUTIH GEBuUuSsss....

Laki mmg mmg dilahirkan agaknya untuk menerima segala KEBULIAN yg ala ala ZIONIS didunia ini selagi hayat dia ada......hehehe
ke selagi dia berWIFEkan aku yg mcm rimau bintang twinkLe2 BiG bIg StaR ?

Laki aku orgnya camni ...

ringan tulang (lepas subuh ..kemas dapur ..masak aIr )
baik budi pekerti ngan sesapa pun
solat 5 waktu
poser tak tinggal
x hisap rokok
tak kluar malam
tak kluar melepak
tak garang ngan aku & anak2 (sampai aku jd GanaS selalu)
berbudi bahser
tak reti marah orang
tak g disko / dangdoT / clubbiNg (dulu ngan aku ada ke? ) hehehe
tak der terSKANDAL lagi ...
tak pernah MC sebab demam or buat buat demam.....since keja dari dulu sampai sekarang
tidak tidak dan banyak yg TIDAK

**buat masa ini laa...lenkali Wallahualam...

tapi hakikatnya bebenOnyer ....aku sian kat laki aku. Kat rumah selalu kena buli ngan aku. Memalam kena GEDABI plak ngan anak2. Pergi kerja ..staff plak naik junjung. Dato" Owner Hotel plak amik kesempatan atas kebaikkan laki aku ..keja 8am-8pm. kenkadang kena M.O.D ...balik 11pm. pastu mmg lah HOD takder OT. Tapi BONUS masyUKkkk kkK !

Anak2 GEDEBUK GEDABI lagi teruk. Daddy balik kerja jer ...lepas solat, terus SUAP semua anak makan nasi. Pastuh ada yg nak SUSU tapi Daddy yg buat. Tetiba ada plak yg nak Daddy basuhkan montot lepas wek wek. LahaiIi LahaiIi .....aku mmg simpati sungguh.
Tapi apakah daya ku .....sebab aku plak mmg bila laki aku balik , aku plak nak REST baca buku dalam bilik sebelom tido.

Kebaikkan Kelembutan laki aku mmg semua kengkawan aku tau. Keterukkan laki aku kena BULI selalu mmg jadi isu selalu bila aku lepak2 ngan sedara mara or geng2 aku. Laki aku plak dalam diam diam UbI ....PERAMAH giler. Kalo bersembang mmg dah macam kenal lama.

Laki aku mmg GAGAH / PERKASA / MANTAP / MACHO ...kekekeke! / KACHAK / dan bersih luar dan dalam .....

TETAPI ........

laki aku LEMAH LEMBOT GEMALAI bab TEGAS ...GARANG ....GANAS ....SAMSENG ...gegegegegeege!!!

kalo laki aku GANAS ...sure aku kurang doser MEMBULI dia ngan GAGAHnyer setiap hari!
camner aku nak buat laki aku ni jadik KERAS sket??? Maksud aku ....cam ala ala MAFIA ...kalo org carik pasal ....g TUMBUK ke / ajal GAdoH ke .....pastuh GARANG ngan seisi keluarga!
Buat muker sam SinGa ke sekali sekala ...

tapikan ..aku kenkadang risau gak ...kalo TETIBA laki aku jadik TERBALIk COAT. Tetiber MENGGANAS dengan menda menda yg tak pernah dia buat.

Yerlah ..aku risau weh ..tersangatttttttttt lah TAK MO nyer!

17 comments:

zino said...

semuga berbahagia sepanjang hayat....susah nak dapat macam tu..

Shifu67 said...

apasal ko brutal sgt ni.... tapi jgn lupa, lepas ko buli dia.... ko pegi buat seni cakar rimau.... :)

vy said...

Abg Zino

saya mithali. Dah ada list calon calon bakal pengganti saya kalo saya BLAH dulu!
Dah ada dekat 20 nama kengkawan yg ANDALUSIA!
Membalas jasa suami yg terlalu TAU FU FAH ni!

CikguShifu67
Seni Cakar Rimau dah lama pratik! Buku pun dah nak LUNYAI. Tuh yg dari 2001-2008 ...3 anak hidup 3 gugur! he he he !!!

en_me said...

harap2 panas sampai ke petang ghitewww..

Neeza Shahril said...

bestnya dapat laki cam tu..
rezeki tu vimmy..
takyah lah suruh dia berubah
nanti tak best dah..
sebab vimmy kenal dia cam tu kan..
kalau berubah, kot nanti rasa cam orang lain pulak heheh..

benludin said...

rezeki tu..alhamdulillah...

zeed said...

salam. bloghopping pastu terus smpi sini. ur descriptions about ur husband are same like my late father. org yg camni ADAKALANYA umur x panjang.

therefore, I hope u and ur kids cherish every moments u have with him. my late father passed away last year at the age of 49. dan dia pergi secara tiba2.

dia la basuh baju, sidai, lipat baju, x penah paksa my mom masak (sbb tu mak masak 3 bulan sekali), jarang sgt marah, patuh hukum agama, x merokok.

byk lagi la kalo nak cerita. my mom dimanjakan sgt2 dgn x payah buat keje rumah and i can see that my family and i really miss his presence.

pjg pulak komennya.. heheh... semoga bahagia selalu..

vy said...

ZEED

ErkKkkk !!
Umur tak panjang!
Alamak!!

NJ@goboklama said...

vimmy,bersyukurlah,jarang dpt laki sebaik tu tau! Tengok gaya,sejibik mcm abang ipar NJ,sangat lemah lembut & penyayang,very the kontra dgn kakakku,hihii.. :)

pB said...

Salam

Bersyukurlah anda memiliki suami yang sebegitu .....

pB doakan VY akan terus bahagia

Zareda Norman said...

vimmy

syukur...

susah nak cari suami yang betul betul memenuhi kehendak kita zaman sekarang..

semoga terus berbahagia

Uncle said...

Dear Vy.

Bersyukur dengan apa yang ada.....I've met him, I know he's what you've described. Cherish....

Uncle

Mak Su said...

suami maksu dulu sangat sangat menolong dlm segala hal di dapur di rumah sampaikan maksu dalam pantang pun dia yg siapkan makanan, batu tungku, tolong pakaikan bengkung ler.

tapi lama kelamaan sebab selalu kena perli, sekarang susah nak tgk dia tolong2, lagipun anak2 dah besar.

tapi geram jugak, tak ada nya menda tu jadi masalah asalkan suami isteri ikhlas.

aNIe said...

Vimmi...jgn pikir yang bukan2...doakan aje suami vimmi...bahagia sehingga ke akhir hayat bersama vimmi isterinya seorang dan anak2...serta biarlah perangainya itu berkekalan...

Ameen....

Bertuah vimmi tau...

DatinDiaries said...

hehhehe..kalau Shifu tu bagi balas comment yg kaw2 ye....jap jap nak bag dushhhhhhh...kat dia dulu..hahahhahhaa....

takpe2...sama lah laki kita berdua ni...harapnya berkekalan lah mcm tu selamanya...sedapla kita membulinya..muahahahahahaha...( ketawa sambil urut dagu )

Chekgu BaniHassim said...

bukan semua lelaki sifatnya nak mesti kuat gadoh...
nak tunjuk terlalu macho...

kalau dah jadi laki akak, akak terima dier seadanya, dier jlnkan tanggungjwb sbgai lelaki..
bagi akak kasih syg, anak2, dan RM...

tk payahlah otak tu nak mengerawang pikir yg bukan..
asal dia jaga kebaikan akak dan keluarga dgn baik, syukur adalah jalan terbaik...
kan??

AZANI said...

ok, puan vy, pasangan kita sebenarnya adalah yang terbaik untuk kita . Tuhan telah ciptakan pasangan kita dengan kelebihannya, kekurangannya,kekuatanya , kelemahannya, senuanya bertepatan dengan kita. Orang indon kata yang paling cocok.Percayalah kalau sekiranya pasangan awak orangb lain memang berantakan. Tapi asbab dia berpasang dengan awak, maka sampai la ni ok.
Kata orng lama, dalam lembut ada keras,dalam buruk ada cantiknya,begitulah adanya.