15 March, 2009

Tag - Best ke tak best bersalin

Tag- Best ke tak best bersalin.

Here you go moms - a different kind of survey for a change - it’s all about your first born! Just copy and paste it in a new note for yourself!Let’s see how much you remember!

Let's flash back!

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?

5 tahun tak ada anak. Tetiba jer lekat.Tapi terpaksa digugurkan masa baby umur 5 bulan dlm perot sebab buahpinggang baby tak berfungsi dan kaki baby tak membesar. Masuk ubat 3 hari utk mematikan baby. Sedih kan ....Anak sulung ..LELAKI


2. WERE YOU MARRIED AT THE TIME?

Dah kahwin 5 tahun


3. WHAT WERE YOUR REACTIONS? ~

Memula menangis gembira. Lepas tuh menangis sedih yg amat. Dah tunggu 5 tahun , lepas tuh kena relakan dia pergi secara terpaksa.


4. HOW OLD WERE YOU?

27


5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?

melantak mencekik berlambak lambak


6.WHO DID YOU TELL FIRST?

mak


7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?

nope. lepas dah meninggal dalam perot baru tau masa nak tgk baby.


8. DUE DATE?

x ingat


9. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN?

x ingat



10. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGH?

x ingat


11. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?

ALLAH SWT banyak bantu saya. Sebab saya diabetis kronik, byk sangat cucuk insulin , saya tak pernah ada itu Morning Sickness


12. WHAT DID YOU CRAVE?

Cheese
Sushi
Italian food
(semua kehamilan!! )


13. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?

x ada.


14. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD’S SEX?

boy


15. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX OF WHAT YOU WERE GETTING?

tak kisah.


16. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?


turun berat badan sebab kena jaga diet. Asyik keluar masuk spital tiap bulan.


17. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?

x la


18. WAS IT A SURPRISE OR DID YOU KNOW?

nil


19. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?

diabetis since muda. so mmg ulang alik spital dok spital. gula tak jaga langsung.
sebab tuh baby CACAT.


20. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?

HUKM


21. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOUR?

3 hari sakit nak tunggu baby putus nyawa


22. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?

ChefFarid. Dengan tangisan.


23. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?

my favourite GYNAE. Prof Hashim Omar (HUKM)


24. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?

natural


25. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?

nope


26. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?

Muhammad. Tak ada surat beranak. Dapat sijil mati jer.




Sekian terima kasih. Tag seterusnya ditujukan buat sesapa sajalah yg nak kongsi pengalaman.
Lega ..................................

14 comments:

hpajb said...

salam..kalau nak cuba, mungkin boleh amalkn set herba..ramai yg susah dpt anak dh berjaya,tp,terpulanglah..contact me @ hpadelima@gmail.com

vy said...

HpaJB

opsss..sori!
luper nak citer
anak saya dah 3
hasil kegiatan bermoral yg sangat gigih!
hehehe!!
yg GUGUR tuh anak pertama 2001

hpajb said...

wah!syukur sgt2. its ok, ingatkan nak tolong ape yang patut :) banyak lagi herba2 penawar penyakit.jengahlah blog sy if nak.

en_me said...

sodeynyerrrr.. takperr leh cuberr lagikkks.. kannns

Neeza Shahril said...

sedihnya.. takpelah, tu dah dapat lagi and lagi.. Alhamdulillah..
pandai cheffarid.. sangat sihat :D

@LiYaNNuaR said...

syahdu rasanya... tah2 sya pon camtu... takutnyaaaaaaaaa...

Chekgu BaniHassim said...

soalan tag yg sesuai utk mereka yang dah bersuami dan dah ngandung je...
huhu

Shifu67 said...

sorry... kawe bersalin baju je... tak penah bersalin cam gini... :)

PINATBATE said...

Vimmy..
sedih lak baca tag ni..my second baby pun meninggal dalam perut,anaemia..meninggal betul-betul masa due date dia..sedih masa tu..sembilan bulan mengandung,lahir dah tak ada..tapi Alhamdulillah Allah gantikan yg lain lepas tu..

aNIe said...

Sedih bila vimmi cakap...

Takde surat beranak. Dapat sijil mati jer...

Kalau tak dah 5 anak vimmi ye...

~PakKaramu~ said...

Bersalin tu jihad besar

mama mya said...

semoga tabah menghadapi dugaan.. saya pun kena tag ini tapi lum wat lagi..

cendawanintim said...

Saya kagum diatas kesabaran akak menempuh ujian tersebut...

tahniah akak kerana berjaya menempuhinya...

jaga diri.

budakdemok said...

salam..ala keciannye..baby xda..huhuh org pun sedih gak dgq...org syg giler kat baby...msti comey kan