11 July, 2009

ketupat dan mengumpat

mengumpat dan ketupat benda yg amat amat berlainan dan berbeza
haahhahahaha

ketupat sedap dimakan dengan apa apa pun
kuah lontong ....rendang ayam or daging ....sup soto
sambal tumis ...serunding....ayam goreng
memacam kita boleh makan dengan ketupat
ketupat ada ketupat nasi ..ketupat pulut
mcm mcm cerita keenakan ketupat
dan bahan cicah ketupat

mengumpat pulak ialah
sok sek sok sek
dan mesti lebih dari seorang
mengumpat boleh sensorang
tapi camner yer nak mengumpat sensorang?
kekeekkekeekekke

mengumpat ialah satu acara yg amat keji dan buruk sekali
kita terus terlibat dalam penanaman saham ke neraka dengan cara yg mudah sekali
tapi tuh la kan
bila dan berkumpul reramai
esp ngan auntie auntie ( im sorry ) hehehe
acara wajib yg tak dapat dielakkan ialah mengumpat

adoiiiii
susah tul
dok rumah bosannnnnnnnnnnnnnnnnnnn
lepak luar rumah...sure terjumpa geng geng (pasar / surau / jogging / pasar malam )
pastuh mesti terbukak apa apa citer
pastuh bermula laaaaaaaaaaaaa

"oh ye ker "
"patot laaaaaaaaa"
"ishhh isshhh ishhhh"
"tak sangka yer"

hahahahhahahahahahahahahahahahahahhahahahahaaha!

HARUSKAH AKU BERKURUNG DALAM RUMAH SEPANJANG HIDUP AKU ?

13 comments:

Tirana said...

Vy...

sorang-sorang tu boleh mengumpat dalam hati...(eh boleh dimasukkan dalam kategori mengumpat ke?) hehehe... Kalau kita suka sangat mengumpat orang, satu hari nanti orang akan mengumpat kita balik. Masa tu baru kita tahu sakit hati kan?

AZANI said...

vy:susah juga,kalau tak layan, nanti kawan merajuk, kalau layan, dapat share dosa...saya pun pernah kena situasi begini,saya dengarkan je tanpa tambah apa apa.

cendawanintim said...

yerrr.....harussssssss berkurung lam umah kalu cenggitu!

Kak Nora said...

Vy,
Apa khabar Vimmy. Dah lama tak singgah rumah cg, lalu aje ye?

Mak Su said...

ha'ah, maksu ni jenis manusia pempuan tak cukup hormon, mmg tak minat nak kuar sbb gitu ler... maksu berkurung dalam rumah sepanjang hari. so, maksu sudah menjadi topik untuk perbualan depa.... suka hati depa-depa ler.... ahaks

~PakKaramu~ said...

Pak Karamu reading your blog

MULAN said...

jgn berkurung.. nanti malatop stress sorang2.. tu la bila berjumpa mesti byk cerita.. dengar je.. pastu delete.. jgn copy paste kat folder2 yg tak berkenaan..

watie said...

betul betul betul tapi jgnlaa berkurung dlm umah selalu hihihi

zino said...

moral of the story
jangan dok kat luar rumah hehe

maklang said...

jangan berkurung dalam rumah..pakai baju kurung tak pe..kang stress...

buat tak layan je...hindarkan...

maklang pun tak sempat nak kemana, balik keje mengadap dapur atau mesin jahit...dengan jiran pun angkat2 tangan say hi je...he..he..

suara said...

Salam ziarah...
Banyak yg boleh diborakkan selain dari mengumpat. Berusrah contohnya. Bercerita untuk mengambil iktibar tanpa membabitkan nama secara terus... Boleh hilangkan boring gak tu... Yang nak mengumpat pun, boleh tertutup mulutnya tau.

Cewahhh... pandai lak saya nasihatkan org. Huhuhu... *sambil mengetuk kepala sendiri.

pB said...

mengumpat kalau kita sebut nama sipolan.

kalau tak sebut nama sipolan , kita mengumpat jugak ker???

ijad said...

ketupat lemang....sedap tu...