08 September, 2008

ku CINTA dia


Chef Haji Mohd Farid

Dear Daddy

terima kasih kerana sudi mengambil mm sebagai isteri dd. genap 11 tahun usia perkahwinan kita 31/8/08 lepas. terima kasih bebanyak. mm tau apalah sangat mm ni. kita berdua ibarat pinang dikapak kapak. ibarat gagak dan merbuk. ibarat langit dan bumi. ibarat henpon nokia N90 dan 3110. 

suka duka pahit manis malas nak citer.buhsan nanti plak. TETAPI mm masih geram sebab dating pertama kita ...rupanya dd cakap dd AJAK AJAK AYAM jer ! ya ampunnnnnnnnn.......dah la masa tuh mm tipu arwah abah cakap g kerja ...dah la tak sempat mintak ampun kat abah sebab berdosa menipu dia , dd plak baru jer story kat mm cite sebenarnya. dah la masa dating pertama tuh kita siap tangkap gambo bebanyak. hahaha!! yerlahh...nnt dd citer kat anak2 biler dorang besar nanti. And kalo mm dah tak ada , dd mesti make sure anak2 kita tanya boyfren dorang kalo bebetul nak kuar dating. Jgn jadi mcm mm , terus cakap OK jer nak kuar. iskk Iskkk nasib baik ler kita dating2 terus couple. kalo tak sure dd kecoh kat geng rumah bujang citer pasal mm.

dd tercinta ,

anak2 kita dah 4 dan tak mungkin bertambah lagi. Dengan kuasa Allah jer "IKATAN" dalam perut ni boleh terbuka!! kalo lah ianya berlaku , mm nak tambah sorang dua lagi anak lelaki!! mm sanggup sakit dan semakin sakit demi nak hadiahkan dd anak2 yg berderet2. Lama kita takada anak kan.1997 - 2001 baru dapat Wardina. Ain peneman mm masa tunggu dd balik kerja.Terima kasihlah sesangat pada MAMA si AIN sebab takmo Ain dah bagi kat kita. hehehe!! WardinaSophiellea / WaheedaSalsabilla/ WardhiaSuri mmg mm tahu cinta hati dd. Sampai sekarang mm tak pernah tgk dd GARANG mcm mm.Anak2 kita nakal tau dd.Kalo mm takada nnt , jaga anak2 elok2.Carikan mummy baru utk anak2 kita. Kalo dd ada anak baru nanti, jangan lupakan anak2 mm. 

AIN plak , mm minta sangat pada dd , jgn abaikan dia. AIN byk buka pintu rezeki kita. Kita bela AIN dgn niat yg sangat ikhlas. Niat sedekah dan nk jadikan dia manusia berguna. Utk 'MAMA' dia. dd kena ingat , mm tak nak dd tuntut apa2 dari AIN bila dia besar nanti. Kalo dia lupakan kita , halalkan segalanya. mm hanya nak AIN berjaya dlm hidup dia , didik anak2 kita dan terpulang pada dia kalo dia nak balik pd MAMA dia. Duit yg mm tinggalkan , bantu AIN utk belajar or apa2 yg dia mintak. pesan pd anak2 kita jgn lupakan kakak dorang KAKAK AIN.

dd tersayang, 

mm mintak maaf bebanyak sebab mm tau sesangat ....mm GARANG dan mmg GARANG pada anak2. mm selalu marah dd. mm selalu nak rehat bila dd balik kerja , padahal dd tak rehat pun lagi. mm selalu marah dd kalo dd tak marah anak2. mm mmg banyak doser dgn dd. kalo mm tak ada nnt, sure Allah anugerahkan dd seorang isteri yg paling hebat dari mm. 

mm tau dd sure tension sebab mm sakit. selalu kena g spital sepanjang 3 kali mm mengandung sbb selalu kena masuk wad. 3 kali mm keguguran dan perangai mm yg mengada2 masa dlm wad nk makan yg bukan2.Tengah2 malam dd kena dtg HUKM hantar makanan walaupun dd cakap dd SERAM jln sensorang nk g wad mm. sori sesangat. 

mm nak dd tau , dd ialah perkara terhebat yg mm alami sekarang ni. dd tak pernah marah mm , pukul mm , tengking mm or apa2 yg menyakitkan hati mm. dd mmg menantu yg baik pada arwah abah & mak. dd terbaik pada anak2 kita. mm tak pernah beritau dd , tapi semua org2 sekeliling mm selalu ckp kat mm. Tak mungkin kalo mm mati hidup semula , akan dapat sorang suami seperti dd. semua selalu nasihatkan mm supaya jaga dd elok2. tapi kalo lah pjg umur mm , dd buat hal, mm terpaksa redha. Mungkin itu balasan Allah sebab mm selalu buat jahat kat dd.

ok dd, nnt mm sambung lagi apa lagi perasaan mm terhadap dd. anak2 dah merengek2 nak main game. 

mm sayang dd sehingga ke nafas terakhir...semoga jodoh kita dipisahkan oleh ajal maut sahaja.

happy anniversary 31/8/1997 - 31/8/2008

3 comments:

MULAN said...

happy anniversary..!!!

vimmiyasmin said...

mulan
tima kasih bebanyak! anniversary saya ditengah2 antara mama mertua meninggal 7/8 dan abah saya meninggal 23/9.dua2 tahun lepas,sedih ada lagi ni.

alang said...

V, Happy Annivesary. To both of you,
stay happy and remain happy and healthy. Semoga dimurahkan rezeki selalu. Amin.