18 September, 2008

ulcer oh ulcer menyerang si Waheeda





Waheeda menjerit kesakitan dipagi hari yg indah.Kepedihan lepas kena sapu dgn pain relieving gel.Senget2 mulut dia kepedihan.Mulut dia mmg SENGET sebelah bila senyum or nangis sebab saraf2 muka dia sebelah kanan kat mulut tak wujud. Mungkin sebab komplikasi baby diabetis kot? Entahlah. Tapi syukur pada Allah, tak ada penyakit kronik yg lain buat masa ini.Cuma kekeringan dan kehalusan tubuh badan sahaja.

Dekat sejam si Waheeda merengek2 & mengada2 terlampau2.Aku tau mmg pedih tapi sekejap je.Pastuh dah kebas ok jer.Rasa mcm nak cubit pun ada.Pepagi dah ada sessi pembebelan. Tak sapu jel kang dia dok merengek kepedihan dgn ulcer yg makin membesar. Dah sapu pun menangis jugak! dugaan dugaan . Inilah dugaan utk ibu2 yg tak ada stress kerja luar rumah , stress yg kat dalam rumah 24 jam. Sabar sabar ! Ada habuan kat SYURGA weh! Dah senyap lepas tak sampai sejam sapu bonjela tuh. Bising pulak mulut dia nak semayang dgn mummy. Lahaiiii anak mummy! Besar jadilah org berguna pada utk segala isi langit bumi umat2 Allah swt. Amin.

5 comments:

saya said...

wahhh..saya yg tua bngaka ni pon tak tahan if kene ulcer mulut, lagikan dia kanak2. huhuhu...sakitnya. moga cepat sembuh

Tumarawati said...

salam kak...

thanks atas kunjung ziarah kat web saya...doakan ya semuanya selamat...

Ahau - Dee said...

Salam,

Dee sini. Terima kasih kerana sudi singgah blog saya yang entah apa-apa tu :)

Get well soon Waheeda.

MULAN said...

kesiannya waheeda.. get well soon..

Rush Murad said...

kesiannya tengok dia menangis... i ni tak leh tengok org menangis, nanti jadi sebak... tu pasal jarang nak tengok citer Melayu yg ada adegan nangis2 ni, mudah tersentuh.... :/