21 October, 2008

AIN ...11 tahun penantian


Anak sulung kesayangan aku ni dah genap 12 tahun bulan 9 lepas. 11 tahun aku berdoa pada Allah tanpa henti. Untuk apa ? Untuk MYKAD dia. Sebab aku bukan sombong , tak nak cari MAMA dia. Tapi MAMA dia yg sombong taknak cari AIN. Padahal dia tau mana umah mak aku kat Ipoh. Aku bukan taknak berterima kasih pada dia sebab bg AIN kat aku , tapi aku rasa …ntah laa. Kang jadij dosa dan kes mengumpat plak.

Hari isnin 2 hari sblm raya, mak aku dan cheffarid tawakkal jer g buat surat sumpah dan terus proceed. Fuhh..lega. Aku berhutang dgn Allah lagi ni. Aku ada niat something dan aku mesti buat secepat yg mungkin.

Oh yer…aku amik AIN ni bodo2 camtuh jer. Ada surat beranak original je.Surat serah ke surat apa2 ke mmg tak der. Aku mmg bela dia niat sedekah dari dia umur setahun sampailah sekarang. And dah 11 tahun ni , ada jerlah 2 kali kot MAMA si AIN tenguk anak dia. Itu pun aku yg g hantar kat rumah dia. Lepas tuh sampai sekarang …hampeh. 

Ain 5 tahun bermanja dgn aku tanpa adik. Sekarang dah 3 adik AIN.Mmg melimpah rezeki aku bela AIN. Alhamdulillah , AIN mmg anak yg cerdik pandai. Sekarang SRK Convent Bukit Nanas dan next year SM Convent Bukit Nanas. Aku doakan anak aku ni berjaya.Kalo bukan rezeki utk aku seisi keluarga , mungkin rezeki MAMA dia. 

Lepas siap MYKAD nanti…aku nak try buat surat anak angkat. Aku nak bg jugak duit peninggalan aku kat AIN. Kalo tak susah nak buat surat wasiat. Insuran pun susah nak buat utk dia. Dan yg penting PTPTN kena nak buat dari sekarang. 

AIN …belajar betul2. Jadi insan yg mulia pada semua.Ingat ALLAH sepanjang masa. Mummy Sayang Ain. 

6 comments:

Yatie said...

semoga dipermudahkan segalanya .. amin.

@LiYaNNuaR said...

yap... betul tu!

hazlin said...

Syahdunya rasa

MULAN said...

happy belated besday ainn..!! moga jadi anak yang soleh, beriman & berjaya dalam hidup..

Lily.Lulu said...

wah .. sekolah cbn .. bagus
kita dulu bbgs
:D


happy belated birthday ain
moga menjadi anak yg solehah

amin

Ibu/Ayah said...

Yasmin,
Selamat berkenalan. Jika kelapangan jemputlah ke blog : http://akak-akak.blogspot.com dan http://puterri.blogspot.com
Rupa anak yasmin, ain saling tak tumpah anak ketiga akak yang bernama Ain juga.