10 October, 2008

spaghetti bolognaise cheese + cili padi!!

Pepagi lepas subuh , aku & cheffarid kelam kabut masak spaghetti utk wardina. Dah seminggu buat special request , cikgu nk makan spaghetti bolognaise yg daddy buat. aduhaii !! hehehe! 

Smlm g tesco ampang beli minced meat ramly 400g x 4. Tomato Paste Ayam Brand x 3 . Mushroom Ayam Brand x 3. Fresh Tyme.Fresh Tomato. Spaghetti cikgu dah kompom nak rebus sendiri. Cikgu dah 2 kali call daddy kerisauan takut daddy tak nak sponsor! huarkss!! 

Rerupanya ada RumahTerbuka Tadika Kemas PandanJaya. Aku dijemput beberapa kali tapi ..si kecik tgh tido plak ni. Malas nak dukung anak !!! hehehe



Hari ni aku mls masak nasi lorr. Mkn spaghetti saja! Dan yg bestnya ...cheffarid dah lama ajar aku makan spaghetti dgn CILI PADI. Sedap seyyy!! Cheese + Cili Padi ! Pelik but very the sedap tau ! Tabur jer cili padi yg dah kena hiris halus2 atas bolognaise tuh ngan cheese sekali. BestTTt mmg bestTtT ! 

Gambar tak dapat nak snap. Setting dah lari! aku dah tak tau apa camner nak setting balik!

Opsss...Wardina dah balik dgn muka gembira! Spaghetti masakan daddy dah habis!! Licin lincap ! Tupperware lupa bwk balik ! UuUuwwWwaaaAaaAaA !!!!!!! tupperware mummy !!!!!!! 

4 comments:

banihassim said...

spgeti kalau pedas mmg le lagi sedap..
traditional style xbesh...masham..

lagi pedas lagi bagus..

vimmiyasmin said...

cikgu !!

kehkehkeh! sib baik tak cicah sambal belacan or sambal kecap ke!! omputih mesti marah kita ni!

Lily.Lulu said...

akak dok kat mana ek ??
tesco ampang tuh dah x jauh dr umah saya

:D

vimmiyasmin said...

Lily
Umah akak kat pandan jaya. 5 minit kalo drive g Tesco Ampang tuh. Jalan kaki pun 10 minit jer kot. Umah Lily kat mana ni ? Cal dekat jer?