15 November, 2008

mak oOoo mak ...



Mak masa kat Pengasih dengan Cik Nurjannah Astro Oasis

best giler !! mmg best !!

MAK datang rumah petang semalam!!! Bwk bunga kantan . serai , daun kunyit , belimbing buluh , cili padi , daun pandan ...wakakakkakakakkaaka!!!

Ikan dah siap goreng , masak lemak sayur2 pahit (pucuk betik/pucukmengkudu) dan inti nak buat cucur badak ..opsssss...dan jugak karipap frozen.

nasib baik MAK tak bawak buah kelapa , pisang muda , dan etc , etc ...hahahhaha

opssss...terlupa sudaaaa.....MAK ada jugak bawakan untuk aku sebembam daun ulam raja!!

hari ni pesta makan makanan yg OPAH masak! Anak2 aku paling suka kalo OPAH datang! MAK suka masak tak renti kat dapur dan aku dok melangut jer REHAT!!

Yg tak tahan satu jer ..MAK kuat MEMBEBEL selagi semua orang tak cecepat SEMBAHYANG. Dari Subuh sampailah ke Isyak! Letih OoooOO dengar org tua tak renti2 ulang menda yg sama. Mcm pasang kaset.

Oh yer ..MAK datang KL sebab hari ni Sabtu1 15/11 ...jeng jeng jeng .....ada meeting PEMBAHAGIAN HARTA PUSAKA abah yg TAK SEBERAPA itu!! Pukul 12pm kat Hotel Putra KL. Yg depan IJN and yg link dgn Hospital Pusrawi. Iaitu tempat ChefFarid yg tercintan ku bekerja.

Meeting diketuai oleh pakcik ku dari Kuantan dato Abdul Rahman Iman Arshad. So hari ni semua adik2 aku BERDEBAR DEBAR. hahahhahhahhahaha!!

Bukan nak sangat pun , tapi kalo org dah BAGI ...amik jerlah kan.

Kalo tak ada apa2 pun...tak kisah. Janji kita anak2 tak lupa doakan selalu ibubapa kita baik yg masih hidup ataupun yg telah tiada.Amin

Hari ni 5.30am aku dah bangun. Tak sanggup dengar MAK membebel. Terus on pc and standby untuk solat subuh dengan MAK.

Sarapan sedap giler ni , MAK nak buat NASI GORENG BODOH !! Jom makan !!

6 comments:

Zareda Norman said...

kirim salam kat Mak ek..

Mak zar pula akan datang wiken ni sempena kepergian abang dan isterinya menunaikan fardu haji..

vimmiyasmin said...

insyallah !!
best kan bila mak datang rumah kita !!!
kenyang sepanjang masa.

KV said...

wah, best nya boleh makan masakan emak!

Rush Murad said...

air tangan mak sendiri, mestilah sedap ekkkk....bila lah my mom nak datang ke Sarawak nih lagik. hari tu masa dia datang sini, masak macam2.... siap panggil kawan2 opis mai datang lunch..hehehhee..

saya said...

seronoknyaaaa...sedapnya betol dpt makan masakan mak kan.. hehehhee...

Lily.Lulu said...

nasi goreng bodoh ??
sabau jek laa .. akak nih
:P