19 November, 2008

rezeki anak2...TQ Allah!

Isnin - Sabtu sekarang aku terikat.Tak boleh pegi memana sebelum pukul 3pm. Aku dapat tender masak lunch untuk 20 org makan. Complete set lunch.Walaupun sikit jer tapi berpeluhlah jugak aku nak packing satu2.Sebab semua kena packing cantik2.Dan utk food itu bertahan sekurang2nya sampai pukul 10pm.

Sebab ada yg lunch lewat! Hairan jugak aku.Tapi aku buat jerlah.Ni amik kesempatan masuk blog kejap sambil2 tunggu ChefFarid balik amik and tlg hantarkan ke tempat tuh. Hari ni aku masak Kari Ayam Kentang / Kacang Botol Goreng Udang / Ikan Masin / Sambal Belacan Nenas / Timun. Kuih aku tak dapat buat hari ni sebab anak aku si Suri masih demam lagik. Nak buatkan Dadih Strawberry pun dah tak sempat nak sesangat.

Sampai bila tak tau lagi. Mungkin sampai bukak sekolah kot. Syukur dapat jugak aku duit sesikit.Tolak modal adalah dapat aku untung and simpan rm 50 or rm 60 sehari. Kalau aku dapat buat kuih, lebihlah sikit untung aku. huhuhuhuhuhu! Sikit2 lama2 jadi gunung! wakakakakkakakaka !

Oh yer ...ni semua aku guna modal dari duit peninggalan arwah abah yg aku baru dapat ari tuh. Semoga Allah memberkati duit yg aku dapat tuh and semoga makin bertambah. Bukan untuk aku ...tapi simpanan untuk anak2 aku bila aku tak ada nanti. Duit untuk anak2 aku belajar dan utk dorang kahwin nanti. Insyallah!!

Gambar dah lama tak dapat snap sebab kamera aku dah macam nak kena campak laut buat tukun.

4 comments:

Zareda Norman said...

rezeki dari titik peluh.. InsyaAllah, dapat sikit pun berkatnya dunia dan akhirat..

Lily.Lulu said...

Alhamdulillah tuh kak .. rezeki ..
Sekurang2nya dapat jugak dari takde langsung kan ..

:)

KV said...

wah, byk gak untung tu. Berbaloi lah ngan penatnya. Hihi

MULAN said...

alhamdulillah... moga sentiasa dimurahkan rezeki..

arwah abah orang pahang yek..