18 February, 2009

bakso rm 7.00




semalam buat bakso kuey teow. ini kuey teow khas untuk makan bersama sup. modal aku buat semalam ni rm 7.00 jer.

bebola bakso tuh aku g beli kat chow kit rm 5.00 ada 50 pcs. Kueyteow 2 bungkus rm 1.80 beli kat Pasar Pandan Jaya.

sekarang aku cuba membeli belah dengan amount bawah rm10.00. Iskkk..tapi dah namanya shopping pepagi, macam macam aku nak beli. Air soya laaa, apam balik laaaa , pisang emas laaaa, epal laaaa, hahahahhahaha!

oh yer , bebola daging ni abg kat chow kit tuh panggil PENTOL. huh...nasib baik PENTOL! muahhahahahahahahahahaha!

aku ada jugak buat sambal kicap. Cili Padi + Bwg Putih + Kicap + GULA !! tapi tak sempat nak menunjuk2 sebab semalam GABRA weh ! Hujan ribut taufan lebay giler seluruh KL semalam. dari rumah aku cam ternampak2 KL Tower ngan KLCC bergoyang2. gegeggege!!

Oh yer !!

PEMENANG TEKA NAMA SAYUR .........taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

DIMENAGI OLEH ..................ANONYMOUS !!!!

tapi dia tak nak SAYUR !! dia nak IKAN KELI + TEMPOYAK + DAUN KESUM


aku bagi sekali DAUN KESUM sebab tak balance la kalo 2 item jer. hehehe

so kepada ANONYMOUS tersebut , sila TUNTUT HADIAH anda segera!!!

hubungi saya di FACEBOOK atau bagi email add anda segera. nanti TEMPOYAK habis OOoOO. Original dari Pahang TEMPOYAK tuh!

oraitt! nak g pasar jamu mata jap. Assalamualaikom!

10 comments:

Tijah said...

isk. bukan aku pun menang jugak ke kak? cuma jawab terlambat jer. ekkekeke!!!

zareda said...

Vimmy

disebabkan promosi tempoyak yang melampau lampau disini, maka semalam zar masak gulai masam ayam kampung khas buat cik hubby yang baru balik out setesen..

yummmi...:)

Kak Nora said...

Vimmy,
Bakso is not for me.

sWeEtdARLinG said...

1) nampak sedap bakso tu.. share resepi...

2) pemenang dah ada... so apa nama sayurnya?

vimmiyasmin said...

SweetD

resepi masak sup tulang tuh jer. Tulang ada kat bawah.

SAYUR tuh nama SWEET CHARD! kat pasar tadi tanya ..SAYUR RAJA!

Neeza Shahril said...

selalu dengar bakso ni. kat mekah pun ada restoran indon masak bakso
tapi tak perna try...

aNIe said...

Vimmi...akak baru rasa makan Bakso dekat dgn tempat kerja Ude...sedap...

Eh!! kalau kitorang kat Shah Alam ni mana nak cari bebola daging tu ye...

Psst!! Vimmi...meh bagi akak resepi bakso vimmi...nampak sedap je...

Anonymous said...

ok nanti email..claim ikan keli tempoyak gulai...

DatinDiaries said...

wah bestnya bakso tu....teringin la nak makan plak......

ubilepih said...

Burrrppp!!!! alhamdullilah..tengok rupe masokan puan pun bikin saya kenyang..ha..ha..and tq sooooooo much sebab jadi silent follower panggung wayang saya ha..ha..ha..kekadang cerita saya merapu so harap maaf..nama pun panggung wayangkan..ha..ha