26 February, 2009

tilam dan bantal ...............................


semalam ngan hari ni kat KOSMO ...berita panas!!!
pasal wanita2 malaysia, bab PUAS n X PUAS!
UishHHhH ! Sekarang ni pasal bab ini ...bincang secara meluas dan terang2. Susah tul sekarang.
Bukak berita perdana pasal LUAR TABIEE , beli suratkhabar pasal PUAS n TAK PUAS.
Camner tuh ....
Anak2 dari dulu mmg dah latih baca paper hari2. Bila dah kuar berita camni....nak jawab soklan pun serba salah.
Bila yg besar tanya apa LUAR TABIEE ?? aku senyap.
kenapa pakcik tuh buat LUAR TABIEE ????
Pastuh tanya plak kenapa WANITA kena PUAS ..lagi laa aku tersentap sekejap.

Semalam aku peluk cium anak yg no. 3 lama2. Pastuh Anak no. 2 cakap ...
Mummy ..."Kakak Ain cakap ...Org Perempuan Tak Boleh Cium Cium..Berdosa...Nanti jadi GATAL!

Laaaaaaaaaaaaaaa!! Camtuh pulak dah! Rupanya cikgu SM Convent Bukit Nanas 2 ..awal awal dah warning semua bebudak sekolah tuh ...jgn ada perbuatan KEJI camtuh!
Kat rumah aku plak yg kena !! hahahahha

Tapi tuh lah kan sekarang! Tengok MELODI tak boleh. Berita Perdana pun kenkadang BAHYER ! Beli paper kalo nak bagi anak baca kena kita baca dulu. Tapis mana yg patot.
Kalo tak ...lahaiiiiii......memacam soklan TERSENTAP yg kuar kang!

Tuh belum lagi citer kawin cerai yg tuntut nafkah JUTA JUTA tuh !!

bahyer bahyer sekarang ni!

8 comments:

sheri said...

yeke ada puas tak puas? hahaha.. lagi dahsyat dari citer suratkhabar sini laaa...luar tabii..dahsyat eh malaysia skarang!

vimmiyasmin said...

Sheri

g baca kat kosmo.my
kelakar jugak kenkadang!!

zareda said...

vimmy

hari tu anak dara kami dok tanya

'Ibu, liwat tu apa?'

memasing diam aje.. tak tahu nak jawab cam ne. Last last cakap jer liwat tu buat benda jahat lelaki dengan lelaki.

Berpinar dibuatnya kalau dia nak tanya lagi..

kak ja said...

Salam VY,
Kekdg kita as parents ni serba salah sgt, kan? Media skg terlalu ghairah sgt.. dah tak main tapis2 lagi dah..

Masa anak dara kja masih kecik, kja cuma ajar dia, jgn biarkan sesaper sentuh dia, apatah lagi kat bhg2 peribadi.. When she was around 12, dia dah started tanya kja ttg 'lorong kelahiran'.. Kja rasa masa tu dia blom bersedia utk tahu, jd kja tak bgtau dia sampai dia belajar sdiri Form 2 Science dan balik tanya kja.. Masa tu baru kja citer dgn lbh detail...

Kujie said...

Dah biasa kena tanya soalan-soalan maut mcm tu

masa time politik dia tanya 'politik wang tu apa'

macam2 serba canggih org skrg, kita pula kena jadi ibubapa ribu2 canggih lagi

^ez^ said...

susah gak kalo kena tanye soklan2 cepuemas camtu kan kak..ez pun penah kena tanye ngan anak murid.baru darjah dua tp da terer nk tanye bab2 camtu..adush..terkedu kejap la..

mcm2 hal dah zaman skg ni...

princessharyati said...

yatt nak buka kosmo online nk baca nnti.. aduhhh... kelu lidah utk berbicara..

Lily.Lulu said...

ye la kak ....
cbn kan dekat ngan st john
sbb tu cikgu2 dia awal2 lagi dah warning

heheheheh
:D