03 March, 2009

kaklady.blogspot.com dan Beef Ball aka Bakso ball



Pepagi ahad yg aman damai! ramai belum bangun tido lagi! Lepas Subuh ....BoOommMM balik tido.
Tapi ....bagi aku n anak beranak ..hari Ahad ialah hari yg ditunggu2. Tensen oOOoOO sementara nak menunggu hari ahad ni!

Hari Ahad ialah hari aku memerah kudrat cheffarid untuk meround round dari KL - Shah Alam - Klang - Banting - Morib - Bagan Lalang - PD - Nilai - KL !

hehehehehehehehehehhehehehe!

Atau KL - Bentong - Raub - Jerantut - Bukit Tinggi - Genting - KL.

ErkkKkKsss....tak baik ke? Baik tau untuk kesihatan. Kesihatan minda ...! Jalan jalan gergarkan otak nak fikir macam macam sepanjang perjalanan yg melalut g makan angin jer tuh!

Opsssssssssssssssss//.....terlebey suda!

Ahad lepas aku sesat nak giler g cari KakLady. Segala lapangan terbang / masjid / pasar pagi / Metro Academy / rumah org ....aku terjah nak cari KakLady aka Kak Anie .

Aku seikhlas hati nak bagi KakAnie merasa Beef Ball aka Bakso Ball. Kat KL ni ...tengah2 malam jer ada jual. Kat pakcik chow kit yg jual daging lembu fresh. Bakso ball ni murah jer. Daripada susah payah nak buat sendiri selalu tak jadi , aku beli je tiap minggu.

So berjumpalah aku ngan KakAnie lepas bagai nak giler cari U6 tuh. Sori gambO tak der! hehehehe! KakAnie ni pemalu. Ayu ayu gitu!

Seronok jumpa KakAnie. Peramah n mmg the very very happy KAKAK! Semoga kita bertemu lagi yer KakAnie!

13 comments:

aNIe said...

Hehehe...alahai...cian vimmi yang sesat barat cari rumah akak...

Terima kasih banyyyaaakkkkk....sebab bagi akak meatball tu...nampaknya tertunailah nanti hajat akak nak buat bakso...

Vimmi...akak tgk vimmi dlm gambar macam tinggi besar dari akak...rupa nya comei je...hehehhe

Neeza Shahril said...

gambar bakso dah nak habis tu kiranya buat orang jeles la yek??
uuwwaaaa!!!!!!

hehee...

@LiYaNNuaR said...

kelaparan secara auto di sini... tolong... tolongggg...

UnGu VioLeT said...

salam kenal.. and salam ziarah.. really nice blog.. love it.. anyway, bile2 ade mase, singgahla ke teratak Ungu Violet yer.. :)

Chekgu BaniHassim said...

illustrasi sgt minima.
kalau saye. saye tak jeles sbb tak nmpk pon bebola itu.
jadi, saya tak jeles pon.
diulangi tak jeles pn.

tinggal sayur mayur je...
sikit pun takmo anta sini...kecik ati..
haha

Vimmi Yasmin said...

Salam all !!

he he he
nanti bebila buat perjalanan BAKSO.
dari KL sampai Ipoh hantar BAKSO kat semua BLOGGERS yg teringin!
hahahahaa!

Buat Neeza yg nun jauh disana!
Layan mata jerlah kat sini!
kekekkekeke

Kak Nora said...

Vimmy,
Syok ye jalan-jala, makan angin satu pusingan dari KL-KL via Klang, Banting, PD, KL...apa kata terus ke Melaka?

Zareda Norman said...

vimmy

jangan lupa tart nenas berkeju zar yer.. errr sekali nak order meatball bakso tu boleh tak?
hikhikhik

sya said...

uwaaaaa... kenapa tak hantar bakso tu hari Sabtu.. boleh gak kak sya rasa malam sabtu tu..

NJ@goboklama said...

umah kak Anie dekat aje dgn umah NJ,tapi tk pernah ketemu lagi,maklumlah, NJ ni pemalu,hihi..

sWeEtdARLinG said...

pernah suh hubby beli bakso ball ni tapi tedekut a.k.a pemalas...

macam2 alasan dia bagi, peti ais penuh laa bagai... takpe, lepas ni gigih suruh dia beli jugaaak!!

aritu MIL buah sup daging bubuh bakso ball ni sodaaaaaaaaaap!!

Mak Su said...

wow!! pheewwiittt

cendawanintim said...

esok public holiday..harap2 terjadi lah pagi yang damai..!!huhuhuhu