20 April, 2009

MAK ~ im so proud of U


mak call kelmarin
ada surprise katanya
suh sponsor baju kurung sepasang
hitam tak bleh kuning tak bleh purple pun tak bleh

aku dah konpius
naper plak

rerupanya ...

lahaii MAK
rezeki dah senja
rezeki diakhir akhir kehidupan

dapat pingat A.M.P
sempena besday sultan kampung teman

uishhh...
terkesima seketika

2008 Jemputan Umrah Astro Oasis
2009 AMP

inilah balasan untuk mak yg tabah jaga arwah abah sakit selama 10 tahun
tetap sayang dan jaga Anas yg ketagihan dadah sejak belas belas tahun sampai skrg
dan sabar menghadapi kata cerca keji hina dari makcik makcik area umah mak kat ipoh

semoga MAK panjang umur dan semakin bertambah rezeki
tabah menghadapi dugaan dugaan hidup di senja senja kehidupan

dan

terima kasih sebab..
selalu mengingatkan akak supaya tidak melupakan ALLAH swt setiap saat..........

Thank You ALLAH ! i love u so much!!

24 comments:

Datin El said...

salam vimmy yasmin..tahniah buat bonda puan semuga Allah sentiasa memberkatinya didunia dan akherat bila tenguk mak awak ni teringat sangat kat arwah mak saya...

Tijah said...

congrates makcik!!!

all the best ya!

Ajzie said...

Tahniah mak cik..

masviona said...

tahniah utk mak vimmi...:) happy gak saya membaca nye

Kak Nora said...

Vy,
Salam kepada mak dan sampaikan tahniah cg kepada beliau, AMP - Ahli Mahkota Pahang.

vy said...

TQ ALL

cikgu..
PERAK !

~Cinta Cukulet~ said...

wahh..tahniah utk mak akak

pengorbanan seorang yg bergelar isteri dan ibu memang tiada bandingnya..syabas mak cik kerana sentiasa kuat dan tabah :)

kakpah said...

tahniah buat emak tersayang

AZANI said...

tahniah untuk vy dan ibu vy.

AZANI said...

tahniah untuk vy dan ibu vy.

ubilepih said...

Tahniah!
Puan kalau bole saya tahu ada tak sibling puan nama RosinaYassmin,ur late dad nama Osman Sham ke?...kalau betul rasa2nya Rossinayasmin pernah bersekolah rendah di Sek.Ren.Clifford kuala lipiskan?

vy said...

UBILEPIH

my late dad nama abdul razak. dia pun sekolah clifford.

Dato'Osman ke? My uncle.
Tan Sri Ghazalli Shafiee my atok sedara.
Ramai kat Telang pun sedare mare keh.

Dr Yasmin ke? yg kat UKM. Husband dia Gynae no 1 kat HUKM gak.

ubi said...

Rufina yasmin,anak Dato osman sham,barangkali dia sepupu puan kut.Dalam tahun 70an besekolah di sek.ren.clifford.dia classmate kawan saya..kalau betul la..

faraulah said...

salam,
Vy,
Maaf bertanya,
You ni kakak Anas ker?
hanya orang yang pernah mengalami situasi yang sama...faham apa yang mak you hadapi

vy said...

faraulah

tak per bertanya
ANAS AFFENDY mmg adik saya.

DatinDiaries said...

tahniah kat ibu u ye...



apa khabar....sihat ke...lama sunyi sepi nih

vy said...

Datin AYU

ada ni
sihat je
dok tunggu gambar besday Datin ...lambatnyaaaaaaaaaaaaaaa

faraulah said...

Tahniah untu Vy dan emak tersayang..
saya memang mengikuti program jemputan Umrah Astro Oasis...
InsyaAllah ada sinar dan harapan untuk Anas..
Makcik saya pernah mengalami perkara yang sama
caci, keji hina dari masyarakat...
itulah yang mengajar supaya menjadi lebih tabah...

aNIe said...

Tahniah buat bonda vimmy...semoga bonda vimmy akan terus cekal dan tabah mengadapi apa saja dugaan...dan semoga anas akan mendapat hidayah dari ALLAH...

Kujie said...

Tahniah untuk bonda vimmy

Neeza Shahril said...

tahniah untuk mak vimmy...
berkat kesabaran selama ni tu vimmy.. Alhamdulillah..

nape takleh purple yek vimmy?

dhamizah said...

slm. tahniah utk mak k.vimmy.

Mr Fariz said...

wewittt.. aunty maimunah dapat pingat.. x payah aa teman berulang alik mencari sign YB.. hohoh...

-Misztake- said...

alhamdulillah..
setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya..
Lebih baik susah dahulu senang kemudian dari dulu bahagia, kini merana..