10 April, 2011

macaroon



walaupon gula aku agak tinggi
tapi dah PANTANG nampak kan
so aku gagahkan juga merasa sekeping 2 macaron ni
aku gigihkan diri walau dah kena warning nak maman juga menda ni

well
manis mmg sangat manis
tapi ada yg tak manis
perisa dia ada macam macam
RAMBANG mata pilih n JULING mata tgk harga

asal dia dari Perancis
makanan masa dorang minum petang
sambil sambil ngumpat ngumpat
aku tak sempat ngumpat sebab dah tak sabo !!

mmg cookies ke apa benda ni sangat sangat MAHAL
seketol dari range harga rm2.5 - rm 3.80
ini harga kat sini ...

Babycakes Sweet Shoppe,
Ground Floor, G City Club Hotel,
Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur.
(Look for the florist stand at G Tower's lobby, 10am-6pm. Closed Sundays)

ini kalo dah tak sabor sangat nak ngapp la
bersusun susun dgn meriahnya

tapi kalo sabar n taknak was was halal or not
boleh order kat sini cikmin.com/macarons

anak anak makan 3 ketol sorang dgn perlahan lahan ( pesan aku )
hahahaha
sebab mahalkan !!
cinonet jer ..ada la besor sikit dari duit 50 posen

gila menda menda ni kejap jer
pastu makan balik COKODOK
dah org melayu !!!






What exactly is a French Macaroon? A French Macaroon is a meringue-based sandwich-cookie confectionary made from egg whites, almonds, and granulated and confectionary sugars. After cooking, the outside of macarons have a smooth, egg shell-like crust with a light and moist interior. Two macaron cookies are then put together using a cream or a jelly, to create one French Macaroon. Both flour and gluten free, the macarons offer everyone a high-class desert that is healthy at the same time!


2 comments:

MULAN said...

dah lama nengok.. tapi tak tau nak cari kat mana... nnti pi kota nak try cari lah..

Syimama said...

salam.. asyik tengok macaroon comel2 ni..resipi pun dah cari, entah bila nak buat..